Slip af med hundehårene

Lopper hunde

Temperaturen stiger gradvist, noget som de fleste af os priser os lykkelige for, men det betyder samtidig at vores firbenede venner går ind i fældningsperioden. Og den er frygtet af mange hundeejere – for det er bare ikke rart med hundehår alle vegne i hjemmet og på alt, hvad der ellers suger hår til sig. Men med enkelte tiltag kan du heldigvis minimere og kontrollere mængden af løse hår.

De fleste hunde fælder. Det er et nødvendigt onde i tilpasningen til klima og miljø. Men mens hunde ideelt set burde nøjes med at fælde to gange om året, ser vi, hvordan flere hunde i dag fælder året rundt. Højsæsonen for at fælde ses dog stadig mest i foråret og efteråret, hvor mængden af hår i alle hjørner og kroge vil være størst.

Der er forskel på racerne

De korthårede racer fælder ofte mere end de langhårede. Det skyldes, at håret skal vokse i længere tid, og derfor går der længere tid før hårstrået når hvilefasen, bliver inaktivt og falder af. De langhårede racer skal til gengæld børstes oftere – gerne dagligt – for at forhindre at de afstødte hår ikke filtrer sammen i pelsen. De ruhårede racer skal endda have hjælp til at få trukket deres hår ud, da de ikke selv udstødes let. Det gøres gennem trimning, hvorfor det er vigtigt med en grundig pelspleje særligt i fældningsperioderne for at sikre en sund og ensartet pels.

Prioritér en grundig pelspleje

Selvom det kræver tid at pleje hundepelsen, vil det kunne betale sig i længden. En regelmæssig pelspleje har nemlig stor betydning for mængden af løse hår. Du fjerne dels de løse hår fra pelsen, og samtidig masserer du hårbunden og stimulerer blodcirkulationen, hvilket er med til at få hårstråene til at slippe, førend de falder af rundt om i omgivelserne – hårene ender i børsten frem for i sofaen.

Kosten har stor betydning

En god og nærende kost, med den rette sammensætning af vitaminer og mineraler, er en forudsætning for en sund hud og pels. Sørg derfor for at fodret er af god kvalitet og har den rette sammensætning af næringsstoffer samt omega 3- og 6 fedtsyre. Jo sundere hud og pels din hund har, jo mindre vil du opleve, at den fælder.

Vær opmærksom på unormal fældning

Hvis hunden fælder meget året rundt og i øvrigt har en glansløs, pjusket og tynd pels, kan det være et symptom på ydre påvirkninger, mistrivsel, stress eller sygdomsmæssige tilstande. Således kan en tæve i løbetid i nabolaget give anledning til unormal fældning hos hannerne, lige såvel som pludselige ændringer i hverdagen og ustabil stimulering kan det.

Ligesom os mennesker kan hunde også have allergier overfor eksempelvis bestemte fødevare, lægemidler og husstøvmider. Kontakt dyrlægen hvis du er i tvivl eller har mistanke om underliggende årsag til fældningen.

Stjæl tricket:

Vil din støvsuger heller ikke suge alle hårene fra sofaen? Så tag en rengøringshandske på (dem med gribemønster) og stryg hånden i hurtige bevægelser hen ad sofaen. Det samler hårene, så du let kan fjerne hårene i små bunker. 

Min hund fælder

Alle artikler

Pas på med disse fødevarer – de er giftige for din hund!

Det er fristende at lade hunden få resterne på tallerkenen, eller den sidste bid af ...

Hundens bedste dag - Haifa og Tinka

2018 er hundens år, og som revanche for alle de gang vores kære hunde må ...

Naturen må gerne betrædes

Selvom sæsonen for strandture med hund uden snor desværre er forbi, så er der stadig ...

Er du og din hund forårsklar?

De første solstråler begynder så småt at varme forfrosne fingre og poter op, og de ...

Slip af med hundehårene

Temperaturen stiger gradvist, noget som de fleste af os priser os lykkelige for, men det ...

Hvilke parasitter og insekter er din hund udsat for?

Som temperaturerne og årstiderne skifter, er der forskellige parasitter og insekter, som din hund er ...

Behandling og forebyggelse af parasitter

Har du hund, så er der god grund til at forebygge mod irriterende parasitter og ...

Sådan lærer du din hvalp at være alene hjemme

Der er meget den lille, nye hvalp skal lære. Og en af tingene er at ...

Flåter kan bære på borrelia-art, uden synlige symptomer

Symptomerne på borrelia er ikke altid tydelige. En specifik art af borrelia giver ikke det ...

Gør vinteren bedre for din hund

Læs med og bliv klogere på, hvordan du gør vinteren lettere og mere behagelig for ...

Sådan klipper du negle og børster tænder på din hund

Mange kender til, at det kan være svært at få lov til at børste tænder ...

Hvordan træner du din hund til ikke at hoppe op

Vi ønsker jer glædelig 4. søndag i advent – her er en lille gave! Synes ...

Lopper

En loppe kan lægge 50 loppeæg om dagen. Det kan blive til 2000 lopper på få uger. Slår lopperne først lejr i hjemmet kan det selv med effektiv behandling tage månedsvis at komme helt af med dem.

Bayvantic loppemiddel forebygger loppeproblemer på to måder. Det begynder at virke så snart loppen hopper på din hund og har desuden effekt mod loppelarver i hundens omgivelser.

Klik her og læs mere om lopper