Skal din hund i hundepension?

Lopper hunde

Mange pakker kufferten og rejser af sted på ferie i en enkel eller flere uger af gangen. Skal hunden ikke med på ferie er hundepension som oftest løsningen. Uanset om din hund er vant til at komme i hundepension, eller om det er første gang, er der nogle praktiske ting, der skal være styr på, så din hund kan få et så godt ophold som muligt. Vi giver her en række råd til dig, der skal have din hund i pension i løbet af sommeren.

Valg af pension

Først og fremmest skal du overveje, hvilken pension, der passer til hundens behov. Har din hund et højt eller lavt aktivitetsniveau? Har den det bedst alene eller i andre hundes selskab? Det er nogle overvejelser, der er gode at have for øje, når du skal vælge pension. Tag derfor ud og besøg pensionen først, så du får dannet dig et indtryk af stedet, og hvad det kan tilbyde.

Vaccinationer og behandlinger

Inden du tager din hund i pension, skal vaccinationerne være på plads. Det er et lovkrav, at din hund er vaccineret mod hundesyge, parvovirus og leverbetændelse. Da din hund vil opholde sig i nærheden af mange andre hunde, kan det være en god idé også at vaccinere den mod kennelhoste, der er yderst smitsom.

Det er også vigtigt, at tjekke om din hund har lopper eller indvoldsorm, i så fald skal den være behandlet mod det, inden den kommer til pensionen.

Pakkeliste

Ligesom du garanteret selv laver en pakkeliste til ferien, er der også nogle ting, du skal huske at pakke til din hund, som den får brug for i løbet af sit ophold.

Hundekurv og tæppe: Hundekurven skal med. Derudover kan det være en god idé at medbringe et tæppe eller et stykke stof, der lugter hjemligt og også gerne et stykke tøj, der lugter af dig.  Det giver tryghed til hunden i de nye omgivelser.

Legetøj: Selvom der er forskellige slags aktiviteter og legetøj i pensionen, kan du medbringe noget af din hunds eget legetøj, hvis den er særligt glad for noget af det.

Foder: Du vælger selv om din hund skal have det foder, de har i pensionen, eller om du foretrækker at medbringe det foder, din hund er vant til at få. Nogle hunde er følsomme overfor foderskifte, hvorfor det netop kan være en god idé at fortsætte med det vante. Du skal dog ikke forvente et afslag i prisen på baggrund af dette. 

Medicin: Hvis din hund får medicin, eller på anden måde er i behandling, skal den kunne behandles i pensionsperioden.

Information til pensionen

Pensionen kender ikke som sådan din hund, og derfor er det vigtigt, at du videregiver al den information, som du mener, er gavnlig og nødvendig for personalet.

Du skal informere om din hunds sundhedstilstand. Er den i behandling eller skal have medicin, skal du informere om dette. Det samme gælder, hvis din hund har allergi. Er der for eksempel bestemte fodertyper, den ikke kan tåle?

Hvis din hund er i løbetid, skal pensionatet vide det, så de kan holde den adskilt fra hanhundene. Vær forberedt på, at nogle hundepensioner vil vurdere, at de ikke kan tage imod hunhunden.

Derudover skal pensionatet have alle kontaktoplysninger til dig og hundens dyrlæge, så de kan ringe dig op, hvis det bliver nødvendigt.

Nyd din ferie!

Selvom du holder af din hund og garanteret vil savne den, er det vigtigt at huske på at nyde ferien. Din hund har det godt, og er sammen med professionelle og erfarende hundepassere, der lever af at gøre din hunds ophold på pensionen så godt og trygt som muligt.

Rigtig god ferie til jer alle!

Skal din hund i hundepension?

Alle artikler

Pas på med disse fødevarer – de er giftige for din hund!

Det er fristende at lade hunden få resterne på tallerkenen, eller den sidste bid af ...

Hundens bedste dag - Haifa og Tinka

2018 er hundens år, og som revanche for alle de gang vores kære hunde må ...

Naturen må gerne betrædes

Selvom sæsonen for strandture med hund uden snor desværre er forbi, så er der stadig ...

Er du og din hund forårsklar?

De første solstråler begynder så småt at varme forfrosne fingre og poter op, og de ...

Slip af med hundehårene

Temperaturen stiger gradvist, noget som de fleste af os priser os lykkelige for, men det ...

Hvilke parasitter og insekter er din hund udsat for?

Som temperaturerne og årstiderne skifter, er der forskellige parasitter og insekter, som din hund er ...

Behandling og forebyggelse af parasitter

Har du hund, så er der god grund til at forebygge mod irriterende parasitter og ...

Sådan lærer du din hvalp at være alene hjemme

Der er meget den lille, nye hvalp skal lære. Og en af tingene er at ...

Flåter kan bære på borrelia-art, uden synlige symptomer

Symptomerne på borrelia er ikke altid tydelige. En specifik art af borrelia giver ikke det ...

Gør vinteren bedre for din hund

Læs med og bliv klogere på, hvordan du gør vinteren lettere og mere behagelig for ...

Sådan klipper du negle og børster tænder på din hund

Mange kender til, at det kan være svært at få lov til at børste tænder ...

Hvordan træner du din hund til ikke at hoppe op

Vi ønsker jer glædelig 4. søndag i advent – her er en lille gave! Synes ...

Lopper

En loppe kan lægge 50 loppeæg om dagen. Det kan blive til 2000 lopper på få uger. Slår lopperne først lejr i hjemmet kan det selv med effektiv behandling tage månedsvis at komme helt af med dem.

Bayvantic loppemiddel forebygger loppeproblemer på to måder. Det begynder at virke så snart loppen hopper på din hund og har desuden effekt mod loppelarver i hundens omgivelser.

Klik her og læs mere om lopper