Hvilke parasitter og insekter er din hund udsat for?

Lopper hunde

Som temperaturerne og årstiderne skifter, er der forskellige parasitter og insekter, som din hund er udsat for. Bid og stik er ikke kun et sommerproblem og en kontinuerlig, forbyggende behandling året rundt kan spare dig for mange ærgelser.

Forår og sommer

Flåter

Så snart temperaturen når over 5°C, er flåterne aktive. Typisk skal vi derfor ikke ret langt hen i det tidligere forår, førend flåterne igen sidder på spring og klar til at indtage et blodmåltid fra enten dig eller din hund. Flåtens spyt kan være inficeret med farlige mikroorganismer, der kan gøre din hund meget syg. Flåtbårne sygdomme, såsom Borrelia, Anaplasma og TBE (Tick-borne encephalitis), er ikke at spøge med, og det er en god ide at forhindre flåten i at kunne bide din hund.

Myg, stik- og sandflyer

De flyvende, stikkende bæster kan være til stor gene for din hund ligesom for os. Myggenes stik klør på samme måde som på os mennesker, og har I planer og at rejse mod varmere himmelstrøg, er der risiko for farlige sygdomme. Myg i udlandet kan nemlig overføre Tropisk Hjerteorm (Dirofilaria immitis) til din hund, og som pr. definition er livstruende og meget, meget vanskelig at behandle.

Sandfluer kan smitte med den alvorlige sygdom leishmaniasis, som også kan smitte til mennesker. Vær derfor forberedt inden i rejser på ferie i Middelhavsområdet. Det anbefales at man vælger at forebygge med et middel som har en repellerende, eller afvisende, effekt på myg,  stik- og sandfluer – som f.eks. Bayvantic. Man kan sammenligne Bayvantics repellerende effekt med myggemidler til mennesker, det nedsætter risikoen for at insekterne suger blod.

Efterår og vinter

Flåter

Flåter bliver normalt forbundet med forår og sommer. Men flåterne kan sagtens være aktive i efteråret og vinteren. Har vi milde temperaturer, som vi ofte har her hjemme, kan skovflåten være aktiv året rundt. Det er først når det bliver under 5 °C, at flåterne går i vinterhi.

Lopper

Man taler ofte om at det er højsæson for lopper i sensommeren og efteråret, men faktisk er der lopper året rundt! Har lopperne først for alvor slået lejr skal man væbne sig med tålmodighed. For selv med et effektivt loppemiddel kan det tage måneder at blive lopperne helt kvit. Når hunden har lopper, har huset nemlig lopper. De mange umodne stadier vil gemme sig i huset længe efter man er begyndt at behandle hunden.

Loppens bid kan også medføre loppeallergi, der er en reaktion på loppens spyt. Loppeallergi viser sig ved hudbetændelse og slem kløe. Et enkelt loppebid kan være nok til ar udløse allergien.

Lopperne kan også overføre hundens bændelorm (Dipylidium caninum).

Den bedste behandling er forebyggelse. Hvis du behandler din hund regelmæssigt med Bayvantic, vil du for det meste helt kunne undgå, at den får lopper, allergi og bændelorm.

Med en kontinuerlig, forebyggende behandling hver 4. uge året rundt, kan du minimere risikoen for farlige sygdomme samt forebygge loppeangreb, der ellers kan blive et irriterende problem for både dig og din hund.

Parasitter og insekter der kan gøre din hund syg

Alle artikler

Pas på med disse fødevarer – de er giftige for din hund!

Det er fristende at lade hunden få resterne på tallerkenen, eller den sidste bid af ...

Hundens bedste dag - Haifa og Tinka

2018 er hundens år, og som revanche for alle de gang vores kære hunde må ...

Naturen må gerne betrædes

Selvom sæsonen for strandture med hund uden snor desværre er forbi, så er der stadig ...

Er du og din hund forårsklar?

De første solstråler begynder så småt at varme forfrosne fingre og poter op, og de ...

Slip af med hundehårene

Temperaturen stiger gradvist, noget som de fleste af os priser os lykkelige for, men det ...

Hvilke parasitter og insekter er din hund udsat for?

Som temperaturerne og årstiderne skifter, er der forskellige parasitter og insekter, som din hund er ...

Behandling og forebyggelse af parasitter

Har du hund, så er der god grund til at forebygge mod irriterende parasitter og ...

Sådan lærer du din hvalp at være alene hjemme

Der er meget den lille, nye hvalp skal lære. Og en af tingene er at ...

Flåter kan bære på borrelia-art, uden synlige symptomer

Symptomerne på borrelia er ikke altid tydelige. En specifik art af borrelia giver ikke det ...

Gør vinteren bedre for din hund

Læs med og bliv klogere på, hvordan du gør vinteren lettere og mere behagelig for ...

Sådan klipper du negle og børster tænder på din hund

Mange kender til, at det kan være svært at få lov til at børste tænder ...

Hvordan træner du din hund til ikke at hoppe op

Vi ønsker jer glædelig 4. søndag i advent – her er en lille gave! Synes ...

Lopper

En loppe kan lægge 50 loppeæg om dagen. Det kan blive til 2000 lopper på få uger. Slår lopperne først lejr i hjemmet kan det selv med effektiv behandling tage månedsvis at komme helt af med dem.

Bayvantic loppemiddel forebygger loppeproblemer på to måder. Det begynder at virke så snart loppen hopper på din hund og har desuden effekt mod loppelarver i hundens omgivelser.

Klik her og læs mere om lopper