Hvilke parasitter og insekter er din hund udsat for?

Lopper hunde

Som temperaturerne og årstiderne skifter, er der forskellige parasitter og insekter, som din hund er udsat for. Bid og stik er ikke kun et sommerproblem og en kontinuerlig, forbyggende behandling året rundt kan spare dig for mange ærgelser.

Forår og sommer

Flåter

Så snart temperaturen når over 5°C, er flåterne aktive. Typisk skal vi derfor ikke ret langt hen i det tidligere forår, førend flåterne igen sidder på spring og klar til at indtage et blodmåltid fra enten dig eller din hund. Flåtens spyt kan være inficeret med farlige mikroorganismer, der kan gøre din hund meget syg. Flåtbårne sygdomme, såsom Borrelia, Anaplasma og TBE (Tick-borne encephalitis), er ikke at spøge med, og det er en god ide at forhindre flåten i at kunne bide din hund.

Myg, stik- og sandflyer

De flyvende, stikkende bæster kan være til stor gene for din hund ligesom for os. Myggenes stik klør på samme måde som på os mennesker, og har I planer og at rejse mod varmere himmelstrøg, er der risiko for farlige sygdomme. Myg i udlandet kan nemlig overføre Tropisk Hjerteorm (Dirofilaria immitis) til din hund, og som pr. definition er livstruende og meget, meget vanskelig at behandle.

Sandfluer kan smitte med den alvorlige sygdom leishmaniasis, som også kan smitte til mennesker. Vær derfor forberedt inden i rejser på ferie i Middelhavsområdet. Det anbefales at man vælger at forebygge med et middel som har en repellerende, eller afvisende, effekt på myg,  stik- og sandfluer – som f.eks. Bayvantic. Man kan sammenligne Bayvantics repellerende effekt med myggemidler til mennesker, det nedsætter risikoen for at insekterne suger blod.

Efterår og vinter

Flåter

Flåter bliver normalt forbundet med forår og sommer. Men flåterne kan sagtens være aktive i efteråret og vinteren. Har vi milde temperaturer, som vi ofte har her hjemme, kan skovflåten være aktiv året rundt. Det er først når det bliver under 5 °C, at flåterne går i vinterhi.

Lopper

Man taler ofte om at det er højsæson for lopper i sensommeren og efteråret, men faktisk er der lopper året rundt! Har lopperne først for alvor slået lejr skal man væbne sig med tålmodighed. For selv med et effektivt loppemiddel kan det tage måneder at blive lopperne helt kvit. Når hunden har lopper, har huset nemlig lopper. De mange umodne stadier vil gemme sig i huset længe efter man er begyndt at behandle hunden.

Loppens bid kan også medføre loppeallergi, der er en reaktion på loppens spyt. Loppeallergi viser sig ved hudbetændelse og slem kløe. Et enkelt loppebid kan være nok til ar udløse allergien.

Lopperne kan også overføre hundens bændelorm (Dipylidium caninum).

Den bedste behandling er forebyggelse. Hvis du behandler din hund regelmæssigt med Bayvantic, vil du for det meste helt kunne undgå, at den får lopper, allergi og bændelorm.

Med en kontinuerlig, forebyggende behandling hver 4. uge året rundt, kan du minimere risikoen for farlige sygdomme samt forebygge loppeangreb, der ellers kan blive et irriterende problem for både dig og din hund.

Parasitter og insekter der kan gøre din hund syg

Alle artikler

Er din hund overvægtig? – kærlighed gør blind

De kolde jule-måneder er her, hvilket automatisk medfører en ekstra sød tand blandt danskerne. Vi ...

Fordelene ved at have en hund

I tilfælde af at du mangler en ekstra god grund til at kramme din hund ...

Gør vinteren bedre for din hund

Læs med og bliv klogere på, hvordan du gør vinteren lettere og mere behagelig for ...

Sådan påfører du Bayvantic på din hund

Det er heldigvis nemt og hurtigt at beskytte din bedste ven mod farlige bid og ...

Hundens bedste dag - Haf

2018 er hundens år, og som revanche for alle de gang vores kære hunde må ...

Derfor er socialisering af din hvalp vigtig

Din hund skal lære at have tillid til andre mennesker og dyr, og det kommer ...

Hvordan slipper jeg af med lopper?

Den første anerkendelse af et loppeproblem er, at en meget lille del af problemet bor ...

Gode råd til loppebekæmpelse

Hvis din hund har fået lopper, har du lopper! Kun ca. 5% af problemet befinder ...

Hvordan ved jeg, om min hund har lopper?

Alle hunde klør sig da engang imellem, tænker du måske. Men hvor meget er for ...

Pas på med disse fødevarer – de er giftige for din hund!

Det er fristende at lade hunden få resterne på tallerkenen, eller den sidste bid af ...

Hundens bedste dag - Fiji

2018 er hundens år, og som revanche for alle de gang vores kære hunde må ...

Hundens bedste dag - Haifa og Tinka

2018 er hundens år, og som revanche for alle de gang vores kære hunde må ...

Lopper

En loppe kan lægge 50 loppeæg om dagen. Det kan blive til 2000 lopper på få uger. Slår lopperne først lejr i hjemmet kan det selv med effektiv behandling tage månedsvis at komme helt af med dem.

Bayvantic loppemiddel forebygger loppeproblemer på to måder. Det begynder at virke så snart loppen hopper på din hund og har desuden effekt mod loppelarver i hundens omgivelser.

Klik her og læs mere om lopper