Hvordan slipper jeg af med lopper?

Lopper hunde

Den første anerkendelse af et loppeproblem er, at en meget lille del af problemet bor i hundens pels (ca. 5%) resten er i omgivelserne (ca. 95%). Derfor er du nødt til at sætte ind med behandling både på hunden og i hjemmet, hvis du vil blive fri for lopperne.

De lopper, du kan se i hundens pels, er enten voksne eller nyklækkede lopper. De springer på din hund kort tid efter, de er klækket.  Her lever de, suger blod og lægger æg i pelsen, dagligt op til 50 æg pr. voksen hunloppe.

Æggene bliver ikke liggende i hundens pels, de falder af, og lander hvor end hunden befinder sig. Det vil sige på gulvet, i tæpper, senge, møbler og lignende, hvor de ligger i 1-20 dage, indtil de klækkes til larver.

Larverne er lyssky og sultne, så de kryber rundt i omgivelserne efter mørke og mad. De lever af de organiske materialer, som de kan finde, eksempelvis hudskæl, loppeekskrementer og lignende.  De vandrer op til 1,5 meter på et døgn i søgen efter sprækker og revner, hvor de kan krybe ind. I 7-12 dage vil loppelarven krybe rundt i omgivelserne, inden de forpupper sig. Loppepupperne er meget modstandsdygtige, og selv meget effektiv rengøring kan ikke få bugt med dem. Hvis forholdene i omgivelserne er gunstige for loppen, vil puppestadiet vare i 8-10 dage, inden den klækkes til en loppe. Men hvis ikke kan pupperne gå i dvale i op til et år, inden de klækkes.

Loppens modstandsdygtighed, den hurtige reproduktion og puppernes hårdførhed gør det meget vanskeligt at komme af med lopperne, hvis ikke man angriber det korrekt.

Så nu kommer vi til det, som du egentlig er her for at læse, men det var bare ret vigtigt, at du er informeret om, hvordan loppeproblemet egentlig fungerer, så du kan målrette din behandlingsplan på følgende måde.

  1. Brug et loppemiddel på din hund med dobbelt-virkning. Hvis loppemidlet kun virker på de voksne lopper, tager det lang tid at komme af med problemet, men hvis det virker på to af loppe-stadierne, bryder du loppens livcyklus mere end et sted, og så er du godt på vej. Når du bruger Bayvantic lægger de aktive ingredienser sig i hudens fedtlag. De voksne lopper dør ved kontakt med produktet, og det skæl hunden naturligt producerer indeholder også de aktive ingredienser, som larverne derved optager, når de spiser skællet og dør.
  2. Alle hunde og katte i hjemmet skal behandles. Hvis én har lopper har de andre det også. Husk at Bayvantic ikke må bruges på katte. Læs mere om loppemiddel til katte her!
  3. Støvsug gulve, tæpper og møbler omhyggeligt og hvis hunden har været andre steder, eksempelvis bilen eller sommerhuset, skal de også have en tur. Kom godt rundt under møbler, i hjørner, kanter og sprækker, hvor larverne kan gemme sig. Smid støvsugerposen ud med det samme!
  4. Vask alle bløde genstande ved 60° C. Det gælder tæpper, puder, betræk, dyner og andre ting din hund potentielt har været i kontakt med. Lad ikke nogle ting gå ubeset hen.
  5. Dette er ikke en engangsforestilling. Din hund er beskyttet i 4 uger efter behandling, og i den periode vil produktet virke på de voksne lopper og loppestadierne i omgivelserne. Med tanke på din nye viden om loppens livscyklus vil du nu også vide, at du fortsat kan se tegn på lopper, potentielt i flere måneder, da nye lopper vil udklækkes på forskellige tidspunkter. Derfor er det en god idé at fortsætte behandlingen med Bayvantic hver 4 uge. Hvis det er en meget omfattende loppeinfestation med mange voksne lopper ved starttidspunktet for behandlingen, kan det tage lang tid at blive dem kvit. Så er det en god idé ud over regelmæssig behandling med et loppemiddel, også regelmæssigt at gennemgå rengøringsproceduren.
  6. Hvis du bruger Bayvantic hver 4. uger på din hund, forebygger du ligeledes et nyt angreb.

Der er lys for enden af tunellen, du skal bare væbne dig med et loppemiddel, støvsuger og tålmodighed!

Rigtig god loppejagt!

slip af med lopper

Alle artikler

Fællestræk mellem hunde og mennesker

Hunde har hjulpet os på mange måder, og gør det stadig den dag i dag. ...

Hundenes bedste dag

2018 er hundens år, og som revanche for alle de gange vores kære hunde må ...

Er din hund overvægtig? – kærlighed gør blind

De kolde jule-måneder er her, hvilket automatisk medfører en ekstra sød tand blandt danskerne. Vi ...

Fordelene ved at have en hund

I tilfælde af at du mangler en ekstra god grund til at kramme din hund ...

Gør vinteren bedre for din hund

Læs med og bliv klogere på, hvordan du gør vinteren lettere og mere behagelig for ...

Sådan påfører du Bayvantic på din hund

Det er heldigvis nemt og hurtigt at beskytte din bedste ven mod farlige bid og ...

Hundens bedste dag - Haf

2018 er hundens år, og som revanche for alle de gange vores kære hunde må ...

Derfor er socialisering af din hvalp vigtig

Din hund skal lære at have tillid til andre mennesker og dyr, og det kommer ...

Hvordan slipper jeg af med lopper?

Den første anerkendelse af et loppeproblem er, at en meget lille del af problemet bor ...

Gode råd til loppebekæmpelse

Hvis din hund har fået lopper, har du lopper! Kun ca. 5% af problemet befinder ...

Hvordan ved jeg, om min hund har lopper?

Alle hunde klør sig da engang imellem, tænker du måske. Men hvor meget er for ...

Pas på med disse fødevarer – de er giftige for din hund!

Det er fristende at lade hunden få resterne på tallerkenen, eller den sidste bid af ...

Lopper

En loppe kan lægge 50 loppeæg om dagen. Det kan blive til 2000 lopper på få uger. Slår lopperne først lejr i hjemmet kan det selv med effektiv behandling tage månedsvis at komme helt af med dem.

Bayvantic loppemiddel forebygger loppeproblemer på to måder. Det begynder at virke så snart loppen hopper på din hund og har desuden effekt mod loppelarver i hundens omgivelser.

Klik her og læs mere om lopper