Stop lopperne,

før de slår lejr i dit hjem

Sådan slipper du for lopper

Lopper vil de fleste hunde stifte bekendtskab med i løbet af deres liv. Det er nemlig den hyppigst forekommende parasit hos hunde i Danmark. Lopper giver kløe og kan være årsag til loppeallergi og sygdomme.

Bayvantic begynder at virke uden at lopperne behøver at bide og forhindrer også loppelarver i omgivelserne i at udvikle sig. På den måde slipper du hurtigt af med lopperne og de gener der følger med.

Værd at vide om lopper

Lopper genkendes let i pelsen på din hund. De er 1-3 mm i størrelsen, sorte til rødbrune i farven og meget livlige. Det kan være en god ide at bruge en tættekam til at undersøge pelsen med.

Udover lopperne kan man ofte se små mørke gryn i pelsen. Det er loppeafføring, som består af fordøjet blod fra din hund. Du kan teste det ved at tage et stykke fugtigt papir og se om det farver papiret rødt.

Lopper formerer sig ekstremt hurtigt. En loppe kan lægge 50 æg om dagen, og på 2 måneder kan det blive til 20.000 lopper! Kun 5% af lopperne findes på din hund. Resten ligger som æg, larver og pupper i omgivelserne og venter på at klækkes.

Har lopperne først for alvor slået lejr skal man væbne sig med tålmodighed, for selv med et effektivt loppemiddel kan det tage måneder at blive lopperne helt kvit. Forebygger du månedligt med Bayvantic slipper du for at bekymre dig om lopper.

Se film om lopper

Lopper hunde

Beskyt din bedste ven

Lopper er enormt ubehagelige både for hund og ejer. Det klør og kan afbryde en god leg og hyggestunden i sofaen er pludseligt ikke det samme. Med Bayvantic slipper du for de bekymringer.

  • Virker mod lopper på hunden

  • Virker mod loppelarver i hundens nære omgivelser

  • En enkelt behandling virker i 4 uger

Så enkelt er det

Det er nemt og enkelt at påføre Bayvantic på din hund med den brugervenlige pipette. Bayvantic fordeler sig jævnt over hele hundens hudflade uden at trænge ind i kroppen.

num1 Loppemiddel hunde

Hold pipetten lod­ret, drej og træk hætten af. Brug enden af låget til at bryde forseglingen.

num2 Loppemiddel hunde

Del hundens pels med fingrene, så huden bliver synlig. Dråberne fordeles fra nakke til ca. midt på ryggen.

num3 Loppemiddel hunde

Sæt spidsen af pipetten på den synlige hud og tryk indholdet ud på huden. Vask hænderne efter brug.

Flaater kan goere din hund syg

Lopper kan gøre din hund syg

Loppeallergi

Loppeallergi er en reaktion på loppens spyt, og viser sig som røde knopper, hudbetændelse og udbredt kløe. Loppeallergi er derfor en hyppig årsag til, at hundeejere går til dyrlæge. Bayvantic begrænser loppebid og risikoen for udvikling af loppeallergi minimeres.

Bændelorm

Hundens bændelorm (Dipylidium caninum) overføres af lopper. Derfor er forebyggelse af loppeangreb vigtigt, når man skal forebygge bændelorm.

Andre sygdomme

Øregangsbetændelse, potebetændelse og fugtig hudbetændelse kan også skyldes lopper.

Loppens livscyklus

Nyklækkede lopper: De sultne nyklækkede lopper springer på din hund kort tid efter, at de er klækket. De lever i hundens pels, hvor de suger blod ved at stikke en sugesnabel ind i huden.

Æg: Efter parring lægges dagligt op mod 50 æg i pelsen. Æggene falder ud af værtsdyrets pels og ned på gulv, tæpper, senge og andet i hundens omgivelser, hvor de ligger, indtil de klækkes til sultne larver.

Larver: En larve er 2-5 mm lang og behåret, så den kan krybe væk og gemme sig for solens stråler i gulvsprækker, under møbler og tæpper. Efter ca. 10 dage spinder den en kokon, hvori den omdannes til puppen.

Puppen: I puppen udvikles den voksne loppe, som dog stadig befinder sig inde i kokonen. Når den mærker vibrationer, varme, udåndingsluft og bevægelse, udklækkes den på få sekunder og springer på det nye værtsdyr. En kokon kan overleve i lang tid, hvis den ikke stimuleres til klækning. Derfor kan et gammelt loppeproblem pludselig blusse op igen.

Lopper hunde

Gode råd om lopper

num1

TJEK FOR LOPPER

Tjek jævnligt din hund for lopper. Red pelsen med en tættekam ned på et stykke vådt, hvidt papir. Er der lopper, vil papiret farves rødbrunt på grund af loppernes ekskrementer.

num2

SÆSON FOR LOPPER

Det er højsæson fra sidst på sommeren til omkring jul, så vær særlig opmærksom i denne periode. Loppepupper kan dog ligge passive hen i dit hjem i mange måneder, før de bliver aktive.

num3

LOPPER OG MENNESKER

Lopper foretrækker at leve på din hund. Skulle de alligevel hoppe på et menneske, vil de som regel hoppe videre inden for et par timer.

Grundig rengøring er meget vigtig i kampen mod lopper

icon1

Støvsug

gulve, tæpper og møbler omhyggeligt. Husk også at støvsuge bilen og sommerhuset! Efter støvsugningen skal du med det samme smide støvsugerposen ud.

icon2

Vask

alle bløde kurve, tæpper, puder, betræk og øvrige underlag, som din hund har ligget på. Vask ved mindst 60°C.

icon3

BESKYT

alle husstandens hunde og katte mod lopper med et middel, som også har effekt mod loppelarver. Ubehandlede dyr kan bringe nye lopper indenfor, og så vil problemet fortsætte.

Bayvantic loppemiddel til hunde
Må ikke bruges til katte